Новини
Заходи до дня вшанування дітей жертв російської агресії

Кожна людина пише свою, унікальну книгу життя. Але 550 українських дітей так і не допишуть цю книгу, бо їхні життя відібрали російські загарбники під час широкомасштабного вторгнення.

У день ушанування пам’яті дітей - жертв російської агресії - на території Музею за участю Першої леді України Олени Зеленської було відкрито експозицію “Недописана книга життя”.

Виставка, організована радницею - уповноваженою Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’єю Герасимчук, передає це відчуття обірваних життів саме так – книжками: обпаленими, розстріляними, понівеченими.

Участь у заході також узяли: міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, координаторка системи ООН в Україні, гуманітарна координаторка Деніз Браун та інші представники міжнародних організацій, очільники й представники агенцій ООН в Україні, дипломати та урядовці. 

Усі вони публічно нагадали світові про найстрашнішу жертву, яку вже 10 років платить Україна в цій війні - своім майбутнім. Адже наші діти почали гинути ще в результаті перших російських нападів – із 2014 року. Загалом за цей період російської агресії в Україні обірвалося майже 800 дитячих життів…

Із 2022 року Музей виставковим проєктом - мультимедійним мартирологом “Діти…” - нагадує своїм відвідувачам та випадковим перехожим: лік не спинний. Поки готувався цей матеріал, Офіс Генерального прокурора України підтвердив іще одну дитячу загибель.

Усіма способами Україна благає по допомогу. Ми просимо: допоможіть нам урятувати наших дітей! 

Згадайте невинних янголят, життя яких забрала росія. Почитайте їхні обвуглені життєписи на виставці  “Недописана книга життя”. Подивіться  їм в очі у просторі Верхньої брами.